Ernsts friterade "vildsvin"
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Ernsts friterade "vildsvin"

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg (Vanlig Bulldeg)
  • 25  g  jäst
  • 2,5  dl  mjölk
  • 75  g  smör, smält
  • 1  krm  salt
  • 0,5  dl  socker
  • 7  dl  vetemjöl
  • olja, till fritering
  • Grispepparkaksform
  • Socker och kanelblandning
  • 1  dl  socker
  • 1  msk  kanel

Beskrivning

    Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och ingredienserna och arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

    Kavla ut degen till ca 1 cm i tjocklek. Stansa ut grisar med en pepparkaksform. Klipp i tassarna och öronen så grisen får fyra ben och två öron.

    Hetta upp en kastrull med olja till I 170-180 grader. Fritera grisarna tills de får fin gyllenbrun färg, några få åt gången.

    Blanda socker och kanel, låt grisarna böka i sockerblandningen till de är täckta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.