Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och ingredienserna och arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Kavla ut degen till ca 1 cm i tjocklek. Stansa ut grisar med en pepparkaksform. Klipp i tassarna och öronen så grisen får fyra ben och två öron.
Hetta upp en kastrull med olja till I 170-180 grader. Fritera grisarna tills de får fin gyllenbrun färg, några få åt gången.
Blanda socker och kanel, låt grisarna böka i sockerblandningen till de är täckta.
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.