Vänd ner kikärtorna och ge det ett par minuter till. Lägg i vitlöken och en stor nypa salt och låt fräsa i ett par minuter, ha sedan i tomatpuré, paprikapulver, krossade tomater, buljong och hälften av basilikan
Blanda allt till lagen, rör då och då tills sockret löst sig. Efter mitt grundrecept kommer bilder på de olika smaksatta sillar jag gjort, klicka bara på bilderna så kommer du till recepten
Tillsätt övriga ingredienser ochfortsätt mixa tills smeten har gått samman ordentligt, smaka av så du är nöjd med romsmaken annars tillsätter du en skvätt till
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart tvåtillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
I Domoda ska man ha jordnötssmör, vilket jag inte äter (jordnöt är en baljväxt) så jag gjorde två grytor, en till sonen med jordnötssmör, och en till mig med mandelsmör
Annars infinner sig en känsla av panik och vi blir tvungna att åka till bolaget för att bunkra. Det händer några gånger om året i familjen Karlstein att den tillagas
De här snittarna gör du på precis samma sätt som mina andra tunnbrödssnittar. Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Jag och David kommer åka till några vänner i Norrköping där vi ska träna, gå långpromenader med hundarna (de har också två amstaff, men har tikar så det kommer bli kaos, ha ha), äta god mat och bara umgås
Dags att sätta igång. Vi ska fira påskentillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Jag sitter och funderar på efterrätt till nyår. Rosmarinen lyfter päronsmaken och de knapriga nötterna blir en trevlig kontrast till de mjuka päronen och glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.