man kan göra lock på tårtor, göra figurer, färga den och a. Den här tårtan är en ganska speciell, sydamerikansk tårta som man inte gör på vanligt vis, men som är något av de ljuvligaste jag har smakat
Lägg upp i spritspåseoch lägg i kylen tills det är dags att använda blåbärsgrädden/moussen. Det blir inga stora dessertertill var och en men det är så jag vill ha det
Nu ska jag fixa till mig sen ska vi ge oss ut på ett litet äventyr. Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst ochtill slut får jag oftast slänga det
Tillsätt ägguleblandningen ochtill sist den vispade grädden. Rör om tills den har smält. Men allt utom marängen gjorde jag kvällen innan och sedan gjorde jag marängen på eftermiddagen
Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Avsluta med grädde på toppen och strö över lite av de krossade kexen
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Gör en lite krispig toppen på smält smör socker och havregryn. Precis innan servering lägger du på. Lägg en pkt frysta hallon i lite pressad citronsaft och socker på tining
Blanda allt (spar lite polkakross till garnering) och låt stå i kylen några timmar. Idag efter jobbet knåpade jag ihop en fluffig kräm med vit choklad, grädde och polka med en knaprig kakbotten
Hade en läskande burk lemoncurd ståendes i kylskåpet häromdagen (tro det eller ej men den hade inte ätits upp av sambon ) och en efterrätt som skulle göras till en middag
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som desserttill nyår. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Klicka på bilden eller texten under bilden för att komma till receptet. Har tidigare gjort ett inlägg som heter "tips på frukostar", så tänkte göra ett liknande fast denna gång med nyttigare mellanmål ochdesserter
Vispa samma äggen och rör ner dem i vätskan, och ställ tillbakapå spisen. En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.