Dumlefluff till dessert tårta och bakverk Snilles kök
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Dumlefluff till dessert tårta och bakverk Snilles kök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 180 g dumlekolor
  • 3 dl grädde

Beskrivning

    Dumlefluff får du till på ett enkelt sätt med dumlekolor och grädde.

    Det finns dock två viktiga saker att tänka på när du gör din fluff.
    Det ena är att grädden som värms får INTE börja koka.
    Det andra är att chokladgrädden måste vara väl genomkyld.
    Tumregel brukar vara - minst 6 timmar i kylskåpet innan det används och vispas upp.
    Går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan och låta dumlefluffen vila i kylskåpet över natten.
    Jag föredrar "över natten"

    Skiva kolorna i mindre bitar
    Värm grädden så att den blir riktigt varm men inte börjar koka.
    Dra bort från plattan och tillsätt dumlebitarna.
    Rör runt tills allt är väl blandat.
    Låt svalna en liten stund och ställ sedan in i kylen minst 6 timmar.
    Vispa sedan upp fluffet till önskad fluffig konsistens.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.