Dumlefluff till dessert tårta och bakverk Snilles kök
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
180 g
dumlekolor
3 dl
grädde
Beskrivning
Dumlefluff får du till på ett enkelt sätt med dumlekolor och grädde.
Det finns dock två viktiga saker att tänka på när du gör din fluff.
Det ena är att grädden som värms får INTE börja koka.
Det andra är att chokladgrädden måste vara väl genomkyld.
Tumregel brukar vara - minst 6 timmar i kylskåpet innan det används och vispas upp.
Går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan och låta dumlefluffen vila i kylskåpet över natten.
Jag föredrar "över natten"
Skiva kolorna i mindre bitar
Värm grädden så att den blir riktigt varm men inte börjar koka.
Dra bort från plattan och tillsätt dumlebitarna.
Rör runt tills allt är väl blandat.
Låt svalna en liten stund och ställ sedan in i kylen minst 6 timmar.
Vispa sedan upp fluffet till önskad fluffig konsistens.
Dekorera tårtan men en hackad dubbeldaim och pudra till sist lite kakao över klar till servering. Jag har valt att göra en moccasirap att smaksätta grädden tilltårtan med
Bröllopstårtan var en klassisk tvåvåningstårta i vitt med pärlor, spets, blommor och ett brudpar. En helg i december skulle lille Erik döpas och då passade Tobias och Anna-Karin på att gifta sig
Lär bli en och annan kaffekopp med någon godsak till. I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtan som jag provbakade och eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet
Vi enades om att använda guld som jag tyckte skulle passa bra till den starka rosa. Det skulle vara två nallebjörnar, en på varje sida av övervåningen och en krona på toppen
Innehållet är ljusa bottnar, jordgubbsmousse ochDumlefluff. Här kommer en tårtatill Greta. Jag har precis lagt sista handen på veckans och månadens sista tårta
Jag hittade receptet på fina bloggen Bakverkoch fikastunder, där det finns massor med inspiration för den som tycker om klädda tårtor med figurer i sockerpasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.