Skala och finhacka löken. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka avoch häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén. Lägg bitarna med snittytan uppåtpå en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, somjag använder tilldet mesta i matväg)
Rör om tills osten smält. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Andra har lagat maten, från frukost till sen middag. Mixa ihop allt till en slät marinad och häll pådetsom ska marineras i en påseoch förvara i kylen många timmar, gärna över natten
Eller satsa på ett par-tre ostar och gör såsen ändå. Förslag på ostar du kan användaVitmögelost. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon ellernågraav ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Många kramar från Birgitta. Men nu tänker jag sätta mig på altanen och njuta av lördagskvällen innan det är dax att gå in, kan det vara något bra på tv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.