3. Lägg i lök, paprika och selleri och tillaga på medium värme tills grönsakerna är mjuka. Lägg sedan i vitlök och täck med buljong. Man kan även lägga till lite av kräftspadet. Krydda med salt, peppar och cajun kryddmix.
4. Koka upp allt och sänk sedan värmen till medium och låt det sjuda i ca 15 minuter. Rör om då och då.
5. Mixa soppan slät, lägg sedan i persilja och kräftstjärtar. Låt allt stå kvar på plattan men stäng av värmen
Fabriken ligger i Valledi Fiemme, en plats som fru Mårtensson genastförknippade med skidåkning - inte för att hon någonsin stått på ett par skidor utan för att hon växt upp med en far som tittat på en hel del skidåkning på tv
Förrätt skallman väl också ha på bordet och i ovan inlägg finns recept på Cajunkoktahavskräftor enligt en så kallad “Crawfish boil” vilket innebär attpotatis, lök, vitlök och kräftor kokas i en buljong smaksatt med Cajunkryddor
ÄlskarGrekland och var där väldigt mycket när jagvar yngre. Även om vädret varitkanonsköntdenna helgen så längtarjag ändå utomlands och då helst till Grekland
Hackarosmarin, skiva vitlök och blandasammanallt till marinaden med de övrigaingredienserna. Harsamlat lite länkar till påskmat, påskbak inspo här så att ni snabbthittar lite inspiration till årets påsk
Gårdsplanenutanförstugan är snart isfri och snön som låg tjock på takethartrillat ner. Måste barafresta med lite sköna bilder från ett soligt Lindvallen
Vinet heter ValleReale och kommer ifrån Italien (Montepulciano). De klassiskakryddorna till lammstek är ju rosmarin och vitlök och det användejag till den här lammsteken men jagvalde även attfylla den med pesto vilket gav en väldigt god kryddning
Rödbetan sägs också varabra för immunförsvaret och det går även attätabladen. Det blir svårt att få in betorna jämnt i degen om man som jag tillsätter dem när degen är färdigjäst, speciellt då man inte vill knåda ur luften ur degen
Igår varjag i Uppsalaheladagen med min kollegaCamilla och fixade lite ”business”. Maten består avdiversematlådor och färdigpacketerade soppor och grytor som finns i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.