Jordärtskocksoppa a la Valle di Corto
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Jordärtskocksoppa a la Valle di Corto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 500 gram  jordärtskockor
  • 2 st Schalottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk Kycklingfond
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Serranoskinka
  • Smör till stekning

Beskrivning

    1.
    Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Fräs löken i smör på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i 3–5 minuter. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ner tills hälften återstår.

    2.
    Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond och låt sjuda i 15 minuter eller tills det att skockorna är klara. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

    3.
    Torka Serranoskinkan i ugn på 100 °C i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.