Riv gurkan med ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 matsked rödvinäger. Låt stå i 15-30 min för att vattnet ska komma ur
1. Rensa och skiva svampen. Hacka lök och vitlök. 2. Förväll svampen i vatten på medelvärme. Låt reducera en liten stund, häll sedan över i bunke och ställ åt sidan
1. Blanda ihop krabbkött, ägg, brödsmulor, majonnäs, persilja, citron, tabasco och kryddor i en bunke. Lägg över plastfolie och lägg in allt i kylen i en halvtimme
1. Hacka lök, paprika, selleri och vitlök. 2. Gör en roux på smält smör och mjöl. 3. Lägg i lök, paprika och selleri och tillaga på medium värme tills grönsakerna är mjuka
1. Skölj och lägg ärtorna i blöt dagen innan. 2. Lägg fläsket, morötterna, löken, pepparkornen, timjan, kryddnejlika och lagerblad i en kastrull och häll på vatten så att det täcker
1. Kok pasta. 2. Skiva champinjonerna och rosta på hett stekjärn utan fett. Krydda med salt och peppar. När svampen börjar få färg, ta av den ifrån värmen, tillsätt en liten skvätt olivolja och ställ åt sidan
1. Skala och hacka potatis, lök, morot och vitlök. Stek i smör utan att det får färg. 2. Tillsätt vatten, fond och lagerblad och låt koka tills potatis och morot är tillagad
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Fläskkarré. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen (skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen)
1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Fräs löken i smör på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna
1. Kok pasta tills den är al dente. 2. Stek löken i smör tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan peppar och lite av pastavattnet och låt allt koka samman