Jävligt enkelt, jävligt gott.

Coleslaw

Riv, häll i o rör ihop. – 300 g vitkål. – 1 morot. – 1 tsk salt. – 1 tsk vitvinsvinäger. – 2 dl majonnaise. – 1 tsk dijonsenap

Tzatziki

Riv gurkan med ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 matsked rödvinäger. Låt stå i 15-30 min för att vattnet ska komma ur
Ghetto Trifle

Ghetto Trifle

Stek äpplena i smör. Smaksätt med kanel och socker. Strö över vaniljsocker. Krossa kakorna. Varva äpplen, smulor och glass i ett glas och servera

Svampsoppa

1. Rensa och skiva svampen. Hacka lök och vitlök. 2. Förväll svampen i vatten på medelvärme. Låt reducera en liten stund, häll sedan över i bunke och ställ åt sidan

Tortilla de patatas

Skala och skiva potatis och lök. Lägg allt i en stor panna och fritera i olja tills potatisen är mjuk. Häll av i durkslag och spara oljan

Crab Cakes

1. Blanda ihop krabbkött, ägg, brödsmulor, majonnäs, persilja, citron, tabasco och kryddor i en bunke. Lägg över plastfolie och lägg in allt i kylen i en halvtimme
Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj en ugnsform med smör. Skala och skiva löken och bryn den lätt i smör. Vispa ihop grädde, tomatpuré och kaviar
Cajun Kryddmix

Cajun Kryddmix

Blanda 2 tsk salt. 2 tsk vitlökspulver. 2 1/2 tsk paprikapulver. 1 tsk svartpeppar. 1 tsk lökpulver. 1 tsk cayennepeppar
Crawfish Étouffée a la Valle di Corto

Crawfish Étouffée a la Valle di Corto

1. Hacka lök, paprika, selleri och vitlök. 2. Gör en roux på smält smör och mjöl. 3. Lägg i lök, paprika och selleri och tillaga på medium värme tills grönsakerna är mjuka
Ärtsoppa

Ärtsoppa

1. Skölj och lägg ärtorna i blöt dagen innan. 2. Lägg fläsket, morötterna, löken, pepparkornen, timjan, kryddnejlika och lagerblad i en kastrull och häll på vatten så att det täcker
Jordärtskockgratäng

Jordärtskockgratäng

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala och putsa jordärtskockorna. Skär jordärtskockorna i bitar. Stek en liten stund i olja eller smör
Pasta a la Valle di Corto.

Pasta a la Valle di Corto.

1. Kok pasta. 2. Skiva champinjonerna och rosta på hett stekjärn utan fett. Krydda med salt och peppar. När svampen börjar få färg, ta av den ifrån värmen, tillsätt en liten skvätt olivolja och ställ åt sidan
Maxad Varm Macka

Maxad Varm Macka

1. Lägg ost på ena brödskivan. 2. Hacka purjolök och persilja, skiva svamp och lägg allt på mackan i valfri ordning
Potatissoppa

Potatissoppa

1. Skala och hacka potatis, lök, morot och vitlök. Stek i smör utan att det får färg. 2. Tillsätt vatten, fond och lagerblad och låt koka tills potatis och morot är tillagad

Aioli

Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke. Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem också
Plommonspäckad Fläskkarré

Plommonspäckad Fläskkarré

1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Fläskkarré. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen (skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen)
Jordärtskocksoppa a la Valle di Corto

Jordärtskocksoppa a la Valle di Corto

1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Fräs löken i smör på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna
Spaghetti Carbonara a la Valle di Corto

Spaghetti Carbonara a la Valle di Corto

1. Koka spaghetti. 2. Finhacka bacon, lök och vitlök. 3. Stek bacon tills det är knapprigt. Lägg åt sidan. Stek lök och vitlök utan att det får färg
Lax med sparris och risotto.

Lax med sparris och risotto.

1. Koka samman buljong, vatten o vin och låt det sjuda. 2. Hacka löken och fräs med olja i 3 min. Tillsätt sedan riset o fräs i någon minut
Cacio a pepe a la Valle di Corto

Cacio a pepe a la Valle di Corto

1. Kok pasta tills den är al dente. 2. Stek löken i smör tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan peppar och lite av pastavattnet och låt allt koka samman