I lördagens utgåva av Helsingborgs Dagblad fanns ett recept som jag föll för direkt. Enkelt att göra, enkla ingredienser - och man behöver inte en massa olika grytor och ingen ugn var involverad
Till 4 pers. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
Den heta formen placeras sedan lämpligen på ett ugnsfast fat, som ställes direkt på matbordet, varefter locket tas av och den möra och aromrika kycklingen serveras direkt ur formen
Infarinare le fette di petto dipollo e disporle in padella. Condividi. Pollo porro arancia piccante. Servire le fette dipollo assieme il sugo di contorno
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.