2. Skiva champinjonerna och rosta på hett stekjärn utan fett. Krydda med salt och peppar. När svampen börjar få färg, ta av den ifrån värmen, tillsätt en liten skvätt olivolja och ställ åt sidan.
3. Skär baconet i små bitar, stek på hög värme och ställ åt sidan.
4. Stek den hackade löken i olja och smör utan att den får färg. När löken är genomskinlig, tillsätt den hackade vitlöken och låt det koka ihop lite. Tillsätt sedan grädde och buljongtärning, kok upp och låt sjuda lite under omrörning. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
5. Blanda i osten i såsen, låt smälta under omrörning. Lägg i pasta, bacon och champinjoner och blanda ihop.
Låt den färdigapastanrinnaav i ett durkslag men spara lite avkokvattnet. Blandapastan med såsen och tillsätt citronsaften, hälften avruccolansamt de soltroakdetomaterna
Blanda såsen med pastan i en serveringsskål, dekorera med basilikablad och pinjenötter. Kokapastanal dente, enligt förpackningen, skölj och låt den rinnaav
Avnjutestillsammans med en grönsallad. Kokapastan. TärnaGustafskorven och hacka löken. Pasta. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smakaav med svartpeppar och salt
Förbereder pastarullarna. Färdig och klarattäta. Det är lite pyssel och tar lite tid, men när man väl har gjort det så står rätten klar för attgratineras i ugn
Den gamleungkarlenArtusiliknar den här pastasåsen vid en ung kvinna som vid förstaanblick inte ser särskilt bra ut, men vars skönhet framträder när mantittar på henne en längre stund
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Pastaputtanesca är en klassiskpastasås från södraItalien med läckra och smakrikaingredienser. Vänd såsen i den nykoktapastan och vänd även i mozarellaosten som är skuren i mindre bitar
Blanda med dinnykoktapasta som du nogsamtkokatal dente, med en kärnaav tuggmotstånd. Jagbrukar lite vanvördigtsköljaav min pasta helt snabbt i kalltvatten för ett som jag tycker bättre resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.