Pasta med oxfilet och svamp a la Valle di Corto
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Pasta med oxfilet och svamp a la Valle di Corto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • Färsk pasta
  • oxfilé (kan bytas ut mot ryggbiff eller liknande)
  • Portabello
  • purjolök
  • lök
  • vitlök
  • Kalvfond
  • olivolja
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vispgrädde
  • japansk soja
  • rött vin
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika och/eller persilja
  • parmesanost

Beskrivning

    1. Sätt på pastavatten

    2. Skär köttet i strimlor. Krydda och mjöla och ställ åt sidan. Skär svampen.

    3. Hacka lök, purjolök och vitlök.

    4. Bryn köttet i torr stekpanna och ställ åt sidan. Bryn svampen i torr stekpanna och lägg tillsammans med köttet.

    5. Svetta ihop lök, purjolök och vitlök i rikligt med smör. När löken är genomskinlig, häll i vin och fond. Koka ihop.

    6. Tillsätt grädde, mjölk parmesan och soja. Koka upp.

    7. Tillsätt kött och svamp och låt skjuda på svag värme medan du koker pastan.

    8. Blanda ihop allt i en skål, tillsätt örter och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.