Citroncheesecake
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Citroncheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  •  
  • Fyllning
  • 750 g Arla® färskost naturell
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl Arla® gräddfil
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • cest och saft av 1 citron
  • 1 dl lemon curd

Beskrivning

    Botten:

    Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna.
    Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.

    Fyllning:

    Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt.
    Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal.
    Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna.
    Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen. Servera

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.