Vegansk citroncheesecake med hallon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 1125 g mjölkfritt margarin
  • 11 dl havregrädde
  • 11 dl gelésocker multi
  • 1450 g valfri färskost, t.ex. oatly på mackan
  • 1 Rivet skal och saft av en citron
  • 1250 g hallon
  • 11 dl vatten
  • 12 dl gelésocker multiSätt ugnen på 175 grader. Smält margarin och krossa digestivekexen i en mixer. Blanda med det smälta margariner och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en liten stund.
  • 1 Blanda ihop färskost, citronskal och citronsaft i en bunke. Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna.
  • 1 Koka upp hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i några minuter tills hallonen är mosiga. Sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut.
  • 1 Häll hallontoppingen över fyllningen i ett jämnt lager, ställ tillbaka in i kylen och låt stelna helt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.