1. Blanda färskosten och strösockret i en bunke med en mixer tills det blivit en jämn smet. 2. I en annan bunke, blanda vispgrädden tills den blir krämig
Chokladbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop bakpulver, kakao och vetemjöl och rör ner det tillsammans med mjölken i ägg-smeten
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Den här tårtan bakade jag till min kära kollega Marija när hon fyllde 50 för ett tag sedan. På bilden står Anna och poserar med tårtan mot väggen i fikarummet, vilket det slår mig nu att hon fick göra även när Marija fyllde 49 förra året
1. Börja med chokladganache. Koka upp grädde och tillsätt choklad. Blanda runt ordentligt och låt svalna. 2. För lemon curd-grädde vispar du lemon curd så konsistensen blir lite lösare och vänd sedan ner i den vispade grädden