Chokladcheesecake med maränger
Helena Toftling
Helena Toftling

Chokladcheesecake med maränger

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex
  • Fyllning
  • 200 g mjölkchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 msk florsocker
  • 10-14 st maränger
  • Garnering
  • några maränger
  • 25 g mjölkchoklad, smält

Beskrivning

    1. Smält smöret och rör ihop med krossade digestivekex.

    2. Tryck ut smuldegen i en limpform klädd med bakplåtspapper.

    3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ner chokladen (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.

    4. Häll smeten ovanpå smulbotten. Tryck ner maränger i smeten.

    5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. tag fram en stund innan servering och ringla smält choklad över.

    6. Förvara i frysen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.