1. Smält smöret och rör ihop med krossade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform klädd med bakplåtspapper.
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ner chokladen (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbotten. Tryck ner maränger i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. tag fram en stund innan servering och ringla smält choklad över.
Inlägget Mörk chokladcheesecakemed havssalt & italiensk maräng dök först upp på Hannas Bageri. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa. Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag
Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter. Tillsätt sockret i små portioner under vispning tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp
Chokladcheesecakemed vit chokladmousse. Så skönt med helg. Bakad bär-gröt med proteinglass. Idag tänkte jag även dela med mig av min födelsedags-"tårta" som jag gjorde förra helgen
Jag lät mina stå kvar i eftervärmen i ugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligt mig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega i mitten
Dela smöret i små tärningar så det blir mjukt och vispa det luftigt med sockret. Blanda vetemjölet med bakpulvret och sikta ner det i smeten varvat med mjölken och rör runt med luftiga tag
Medan jag roar mig med Susanne i eftermiddag och kväll ska ni få recept på mer maränger. Garnera eventuellt med silverkulor, nonstop, strössel eller något annat
Veganska marängermed kikärtsspad. Vaknade med ett meddelande på mobilen från fina Ramona som upplyste mig att det omöjligt gick att komma in här - på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.