Istället för den vanliga vaniljsmörkrämen gjorde jag en citroncurd vilken blev ganska fast i konsistensen så jag blandade upp den med soyavispgrädde tills den blev lagom krämig
Veganskamaränger. Vispa till skum med elvisp eller köksmaskin i ca 2 minuter. Klicka eller spritsa ut marängerna på en plåt, och sätt in i ugnen i 1-2 timmar beroende på storlek
Vispa kikärtsspadet med en elvisp så att det blir ett ganska kompakt skum. Efter att kanske hundra människor i olika vegangrupper på FB postat bilder på maränger gjorda på kikärtsspad, var jag bara tvungen att testa själv
Det är jätteenkelt, det visar väl på hur enkelt det kan vara att byta ut vissa ko-mejeriprodukter mot veganska versioner nästan rakt av, och det använder sig dessutom av kikärtsspad – den magiska vätskan som kan ersätta ägg i en massa olika sammanhang
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Vätskan kan sparas för att göra veganskamaränger. Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.