Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Smält chokladen och rör ned den i margängen (rör endast lite för att få ett fint mönster på marängerna)
Maränger är väldigt tacksamma så. Nu har jag letat fram mitt favoritgodis att baka med igen. Idag blev det iallafall Sega, härliga maränges med smak av denna underbara vita choklad med smak av jordgubbar och grädde
Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad. Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad
Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten. Ingredienser, ca 4-6 stora maränger. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 8-10 minuter. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 125 grader i 1 timme. ca 4-6 stora maränger
tog mörkchocklad kaka och en chokladkaka med cashewnötter och det blir riktigt attans smarrigt. Dessa maränger är ju något helt annat än vanliga maränger som endast smakar socker
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Då och då så bakar jag & när jag väl gör det så blir det nästan alltid något riktigt kladdigt med mängder av kalorier och förra veckan så avvek jag inte från mina tidigare verk
Igår firades det med tårtkalas ute på Dunderhov. En av mina favorittårtor som dessutom är väldigt enkel är den med mängder av hallon, maränbottnar, grädde och chokladkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.