Brysselkål med karamelliserad rödlök
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Brysselkål med karamelliserad rödlök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 100 g smör
  • 2 (220 g) rödlökar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g brysselkål
  • salt och peppar

Beskrivning

    Dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme 5–10 minuter.

    Löken ska bli gyllene, inte bränd. Krydda och tillsätt vinägern.

    Sänk värmen något och fortsätt att bryna löken under omrörning. Lägg upp i en tallrik.

    Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.

    Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill.

    Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och rör om.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.