Smårätter

Smårätter

Gratinerad brysselkål

Gratinerad brysselkål

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ansa brysselkålen. Ånga den i 5-10 minuter. Lägg i en ugnsfast form och salta något
Krämig brysselkål med parmesan och vitlök

Krämig brysselkål med parmesan och vitlök

500 g brysselkål olivolja (att steka i) 4 klyftor vitlök 1 tsk salt 0,5 msk vinäger 2 dl grädde 2 dl parmesanost, riven 1 msk grovkornig dijonsenap krutonger
Rotmos

Rotmos

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör
Snittar med ädelost och pepparkaka

Snittar med ädelost och pepparkaka

Smula ned ädelosten i en bunke, tillsätt färskosten och vispa ihop till en kräm. Bred ut ädelostkrämen över tunnbrödet
Stekt Brysselkål

Stekt Brysselkål

Ingredienser Stekt Brysselkål För 2 personer Tillagningstid
Räkor i het sås

Räkor i het sås

1 kg räkor med skal. 2 st schalottenlökar. 1 msk curry. 1 msk smör. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 1 st burk krossade tomater
Räkor med vitlök och chili

Räkor med vitlök och chili

1 röd chilifrukt 4 klyftor vitlök 0,5 citron, citronskal och citronsaft 0,5 kruka färsk koriander 2 msk olivolja (till stekning) 50 g smör (till stekning) 280 g skalade räkor, avrunna och skalade räkor (eller 600 g färska räkor) 2 krm salt vitlöksbröd