Bruschetta, Bresaola, Salami och Caprese - Fredagsmys i min smak
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser till ca 4 pers
Ett gott bröd
200 gram
Mogna småtomater
0,5 kruka
Färsk basilika
2
Vitlöksklyftor
Bresaola & Salami
200 gram
Tunnskivad bresaola
200 gram
Tunnskivad Salami (t.ex. Magnifico)
30 gram
Pinjenötter
Insalata Caprese
250 gram
Buffelmozarella (2st)
100 gram
Mogna småtomater
15 blad
Färsk basilika
Dessutom behöver du en god olivolja, lite flingsalt och nymalen svartpeppar
Beskrivning
Bruschetta
1. Skär upp skivor av brödet och dela i lagom stora bitar
2. Rosta brödet i stekpannan eller i ugnen med några droppar olivolja på varje skiva.
3. Dela tomaterna i lagom bitar.
4. Strimla basilikabladen.
5. Blanda tomabitarna, de strimlade basilikabladen och olivolja i en bunke.
6. Smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt.
7. Gnid de rostade brödskivorna på uppsidan, (den du lägger uppåt), med en färsk vitlöksklyfta (jag gillar att bara ha en svag vitlökssmak och är därför lite försiktig med vitlöken).
8. Lägg upp brödskivorna på ett fat och fördela tomat-basilkaröran.
Bresaola & Salami
1. Rosta pinjenötterna i ett torr stekpanna.
2. Dela bresaola-, och salamiskivorna i mindre bitar och täck ett serveringsfat med dem. Bresaola på ena sidan och salami på den andra.
3. Strö över de rostade pinjenötterna.
4. Ringla över lite olivolja.
Insalata Caprese
1. Dela mozzarellan på mitten och skär den sedan i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
2. Dela tomaterna i lagom bitar och strö över mozzarellan.
3. Strö över strimlade basilikablad.
4. Ringla över lite olivolja.
(om du vill strö lite rostade pinjenötter över, så är det också jättegott)
Viksalamin på mittenochstick ner i skåran i köttet så att den stängda sidanblir uppåt. Milton tänker mera på att samla tillvinterförrådetoch plockar äpplen som sedan skal bli sylt tillsammans med plommon, lillaminigrisenTimon äter upp de som inte går att använda
Bryt isär nötterna, och strö dem över Häagen-Dazs honey, walnut and cream precisinnanserveringen. Själv tänkte jag på valnötter, ännu mer valnötter, när jag och de andra medlemmarna ombads att ta fram ett recept till denna nya smak
Är de håra ochknapriga är de klara, annars stoppar du in dem någon minuttill. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltidlitenyttigareallternativ
Oooo vilka ljuva smaker. Varva ost, tomat, avokado ochskinkai en ring. Dela och ta ut kärnan. olivolja. Ringla olja över ochvrid några varv med pepparkvarnen
Men nu går jag som lärling på ett konditoriochfick baka där för första gången och döm om minförvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar ochpistageoch då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Ibland när det känns som att man inte har någonting att laga mat av hemma tycker jag att det är roligt att göra en liten kylskåpsrens och slänga ihop något gott av det som finns
lite salt och nymalen svartpeppar. 3 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl grahamsmjöl. 2-3 msk kallt vattten. ca 200 g broccoli. 1,25 dl matlagningsgrädde. 3 dl riven ost, gärna ost med litesmak som prästost
Halvera en näve (gärna då mer iminsmak) cocktailtomateroch lägg på dem med snittytan uppåt. Fyll pajskalet med hackad salami (ta en god sort med mycket smak
Nu lät jag bara burken koka i drygt två timmar, eftersom jag ville ha en krämig sås som gick att klicka över glass - men det borde rimligtvisinte ha påverkat smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.