Bruschetta, Bresaola, Salami och Caprese - Fredagsmys i min smak
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Bruschetta, Bresaola, Salami och Caprese - Fredagsmys i min smak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4 pers
  • Ett gott bröd
  • 200 gram Mogna småtomater
  • 0,5 kruka Färsk basilika
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Bresaola & Salami
  • 200 gram Tunnskivad bresaola
  • 200 gram Tunnskivad Salami (t.ex. Magnifico)
  • 30 gram Pinjenötter
  • Insalata Caprese
  • 250 gram Buffelmozarella (2st)
  • 100 gram  Mogna småtomater
  • 15 blad Färsk basilika
  • Dessutom behöver du en god olivolja, lite flingsalt och nymalen svartpeppar

Beskrivning

    Bruschetta

    1. Skär upp skivor av brödet och dela i lagom stora bitar
    2. Rosta brödet i stekpannan eller i ugnen med några droppar olivolja på varje skiva.
    3. Dela tomaterna i lagom bitar.
    4. Strimla basilikabladen.
    5. Blanda tomabitarna, de strimlade basilikabladen och olivolja i en bunke.
    6. Smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt.
    7. Gnid de rostade brödskivorna på uppsidan, (den du lägger uppåt), med en färsk vitlöksklyfta (jag gillar att bara ha en svag vitlökssmak och är därför lite försiktig med vitlöken).
    8. Lägg upp brödskivorna på ett fat och fördela tomat-basilkaröran.


    Bresaola & Salami

    1. Rosta pinjenötterna i ett torr stekpanna.
    2. Dela bresaola-, och salamiskivorna i mindre bitar och täck ett serveringsfat med dem. Bresaola på ena sidan och salami på den andra.
    3. Strö över de rostade pinjenötterna.
    4. Ringla över lite olivolja.


    Insalata Caprese

    1. Dela mozzarellan på mitten och skär den sedan i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
    2. Dela tomaterna i lagom bitar och strö över mozzarellan.
    3. Strö över strimlade basilikablad.
    4. Ringla över lite olivolja.

    (om du vill strö lite rostade pinjenötter över, så är det också jättegott)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.