Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen. Så skönt att ha middagen färdig en arbetsdag, bara att värma på och skära till grönsaker
Men den här pajen har ändå funnit sin väg till vårt matbord och den är riktigt god. Vi serverade den med en vinägrettslungad spenatsallad och ädelostdressing
Om det krisar går det ju faktiskt att äta pajen kall till och med… Godast tycker jag att kyckling- ochbroccolipajen är ljummen, med en tomatsallad till
Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka ochbroccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat
Smaka av och blanda i tomat samt salami, vänd runt och toppa med hyvlad parmesan samt några varv med svartpeppar kvarnen och avsluta med några droppar olivolja
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salamioch tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Blanda ihop alla ingredienserna för degen i bunke tills den har blivit fast och utan sprickor. Stek skinkan tills den fått lite färg sen lägg i den hackade röda och gula löken och låt den "svettas" lite
Blanda ihop pajdegen, kavla ut och ställ kallt. Förgrädda ett par min om ni gör en större paj. Jag försteker korven tillsammans med purjo för att få fram smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.