Italien

Italien

  • 19 Recept
Svamprisotto

Svamprisotto

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram svamp , blandad 2 msk smör , till stekning 1 st bananschalottenlök , finhackad 4 dl arborioris 2 dl vitt vin 1 l buljong , het, kyckling-, svamp- eller grönsaksbuljong 100 gram smör , rumstempererat 1 dl parmesan , eller smakrik ost, riven 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymalen Köp receptet
Italiensk trerättersmeny

Italiensk trerättersmeny

Förra helgen lagade jag en trerättersmiddag med italienska smaker. Receptet kom till under ett italienskt gästspel på restaurang Martini i Stockholm
Insalata Caprese – anpassad för Norden

Insalata Caprese – anpassad för Norden

Rätten i dess färger är som en hyllning till Italien. Rätten kommer ursprungligen från södra Italien, en genuin napoletansk rätt eller närmare bestämt från Capri som ligger i regionen Campaania
Matsedel vecka 53

Matsedel vecka 53

Det finns få kök jag tycker lika mycket om som det italienska, och det finns en italiensk antipasto (förrätt) som kallas Insalata Caprese, Capresesallad på svenska, som är otroligt god
Överlastad bruschetta

Överlastad bruschetta

Bruschetta är en vanlig förrätt eller antipasto i Italien men de brukar inte var överlastade med mängder av olika godsaker utan mer av en smak i taget
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

En klassisk italienskt rätt med rena smaker av salvia, citron och fint kalvkött. Till denna maträtt rekommenderar vi ett klassiskt italienskt vin från norra Italien för att fånga upp de rena smakerna i maten
Frukost från Italien

Frukost från Italien

Italienskt,. Frukost från Italien. Bakade ägg i tomatsås. För 2-4st personer 2msk olivolja2st scharlottenlökar, finhackade1st vitlöksklyfta, finhackad1st röd chili, finhackad (utan kärnor)500g passerade tomater
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar
Riktig italiensk pizza – hemmagjord

Riktig italiensk pizza – hemmagjord

nämligen ett riktigt italienskt recept. Receptet tillhör Gennaro Contaldo, mannen som lärt Jamie Oliver allt han kan om italiensk mat
Italienskt bröd med fetaost och rosmarin

Italienskt bröd med fetaost och rosmarin

Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, 2 msk olivolja, hälften av den smulade osten, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Lite italienskt i en glasburk

Lite italienskt i en glasburk

Och det är mascarpone osten som gör denna dessert italiensk. Mascarpone är en italiensk färskost som kan användas till mycket
Salvia kyckling

Salvia kyckling

1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. 2. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar