Brined cod w. fennel
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Brined cod w. fennel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rimmad torsk
  • Torskrygg i portionsbitar
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 5 dl vatten
  •  
  • Potatiscrème
  • 600 g mandelpotatis
  • 2 dl smetana
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  •  
  • Dillsmör
  • 2 dl avrunna skalade räkor i lake
  • 1/2 purjolök
  • 1 kruka färsk dill
  • 100 g smör
  • färskpressad citronsaft (några droppar)
  • 1 ask krasse

Beskrivning

    Tina torskryggen om fryst används.

    Rimmad torsk: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 2-3 timmar. Sätt igång ugnen på 125°C lagom till att torsken ska tillagas.

    Potatiscrème: Skala och koka potatisen mycket försiktigt tills den är mjuk. Häll av vattnet, ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga potatisen torr.
    Mixa potatisen tillsammans med smetana.
    Riv skalet av en halv citron. Smaksätt potatiscrèmen med salt och peppar och skalet av citronen. Håll potatiscrémen varm

    Rimmad torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.

    Dillsmör: Häll av räkorna i en sil. Ansa, skölj och strimla purjolöken i tunna och små strimlor. Skär dillen fint. Smält smöret i en kastrull och koka purjolöken mjuk i smöret. Värm räkorna försiktigt i smöret de ska inte koka, då blir de sega. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Rör ner dillen i smöret. Servera torsken på potatiscrémen, slå över dillsmöret med räkor. Garnera med krasse.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.