Rimmad torsk: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 2-3 timmar. Sätt igång ugnen på 125°C lagom till att torsken ska tillagas.
Potatiscrème: Skala och koka potatisen mycket försiktigt tills den är mjuk. Häll av vattnet, ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga potatisen torr.
Mixa potatisen tillsammans med smetana.
Riv skalet av en halv citron. Smaksätt potatiscrèmen med salt och peppar och skalet av citronen. Håll potatiscrémen varm
Rimmad torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
Dillsmör: Häll av räkorna i en sil. Ansa, skölj och strimla purjolöken i tunna och små strimlor. Skär dillen fint. Smält smöret i en kastrull och koka purjolöken mjuk i smöret. Värm räkorna försiktigt i smöret de ska inte koka, då blir de sega. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Rör ner dillen i smöret. Servera torsken på potatiscrémen, slå över dillsmöret med räkor. Garnera med krasse.
Blanda samman margarin, lime, basilika, vitlök, ingefära,sirap, salt och peppar till marinaden. Lägg fisken på ett fat med skinnsidan ned och fördela marinaden på dessa
Orange and Fennel baked Purple Carrots with Curry balls, Almond Crisp and Orange Tahini sauce. Squeeze orange over and sprinkle with fennel seeds and sea salt
A fresh spring salad with poached cod. Poached cod. 2) Toss the salad with the dressing and serve with poached cod. 250 g fresh cod. 1) Cut the cod in two pieces. 250 g fresh cod
1 medium fennel bulb, thinly sliced. 1 medium fennel bulb, thinly sliced1 blood or navel orange, very thinly sliced, seeds removed1 Meyer or regular lemon, very thinly sliced, seeds removed1 red Fresno chile or jalapeño, with seeds, thinly sliced4 sprigs dill, plus more for servingKosher salt, coarsely ground peppercoarsely ground pepper1 (2-pound) skinless salmon fillet, preferably center-cut3/4 cup olive oilFlaky sea salt (such as Maldon)
Honey glazed fennel with falafel might not be the most usual dish at a Christmas dinner but I do promise you that it's divine both as a part of a Christmas dinner or as a starter
När jag semestrade i Cape Cod för några år sedan åt jag hummer och ostron varje dag. Som ni kanske vet älskar jag skaldjur och där vid kusten finns det skaldjur i överflöd
Originalreceptet kommer i från en trevlig blogg som heter 'Rhubarb and cod' (se här). Som ni kanske har märkt så svämmar inte bloggen över av recept på julmat direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.