Stek den hackade löken i rikligt med smör. Den ska bli mjuk och gyllenebrun men inte helt brynt. Ställ åt sidan.
Riv blomkålen för hand med grova sidan av ett rivjärn eller mixa till riskorns storlek i matberedare. Kör några buketter åt gången.
Häll crème fraiche i en kastrull. Blanda ner den rivna blomkålen och koka ca 10-15 min på medelvärme. Låt blomkålen bli ordentligt genomkokt så får moset en mer neutral smak.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den stekta löken och den rivna osten. Blanda väl och håll varmt.
Bryn smöret på medelvärme i en kastrull. Det ska blir bärnstensfärgat, inte bränt, för fin och nötig smak. Servera smöret till moset.
Tip
Du behöver inte ta bort all blast utan kan i princip använda hela blomkålen när du gör mos. Ta bara bort de yttre bladen som tagit stryk i hanteringen
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, bryntsmör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Bryntsmör ger en söt, karamellliknande smak med lätt nötighet. Det går enkelt att göra eget smör, läs här, och det senaste jag tänkte dela med mig av är att bryna smör
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.