eller 1 dl farinsocker och 0,5 dl råsocker och 0,5 dl strösocker
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 krm
salt
3-4 st
väl mogna bananer
5 dl
(300 g) vetemjöl
1 dl
mjölk
Beskrivning
Smält smöret och låt det svalna.
Tips: Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme och så slipper smöret bli onödigt varmt.
Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
3 st ägg
2 dl strösocker
eller 1 dl farinsocker och 0,5 dl råsockeroch 0,5 dl strösocker
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt oc h vispa till en jämn smet.
Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.
(Det kan vara bra att inte mosa mer än 2 bananer åt gången så man ser att det blir ordentligt gjort.)
Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat ordentligt (med elvisp ca 10-20 sek).
(Mät upp vetemjölet genom att väga det eller hälla upp det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till en kompakt och torr kaka.)
Tillsätt resten och rör ihop.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
Låt kakan svalna några minuter. Sedan kan man om man vill stjälpa upp den på ett fat och lägga formen över och låta svalna. Annars låter man den stå i formen som den är (lägg över en bakhandduk) och svalna och sedan kan man lyfta över den till ett serveringsfat med hjälp av två stekspadar. På bilderna så har jag inte stjälpt upp kakan så att uppsidan av kakan är uppåt på alla bilder.
Låt svalna till rumstemperatur och servera.
Ikväll har vi bakat banankaka. Hej min vän. Hur mår du. Har du nån rolig plan för helgen. Här i Sollefteå är det marknadsmässa å tanken är att vi ska besöka den på lördagen
När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. Nyttig banankaka. en vanlig version med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttig variant som jag trodde skulle ratas
Banankaka. Nyttig banankaka. För många år sedan fick jag ett tips från en läsare (tack Ylva. ) om att byta ut smöret mot äppelmos när man gör banana bread
) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka. )BANANKAKA MED GLASYR (går bra att halvera receptet)5 st ägg. HÄR hittar du tårtspecialistens banankaka med glasyren 5 st ägg
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Banankaka i långpanna ca 20 bitar. Den här kakan svängde jag ihop en kväll förra veckan när jag insåg att vi hade ett gäng bananer som höll på bli lite väl övermogna
Efter jul och nyår kan det kännas härligt att lägga undan sockret och sötsakerna ett tag. Men när sötsugen ändå kommer rekommenderar jag er att ni gör dessa kakor
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Banankaka is da shit. Banankaka med mörk choklad. Alltså. Med risk att vara tjatig så säger jag det igen. Det blir en så saftig kaka med banan i smeten
Nyttiga banankakor. 24 september 2015, 10. 42. Ni vet när man ska vara nyttig och så blir man sugen på något till kaffet tex och tänker men det här är rätt nyttigt fast man egentligen vet att det är helt fel att äta om man ska tänka på vikten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.