BBQ Brisket
virevicke
virevicke

BBQ Brisket

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du
  •  
  • Rub
  • 1,5 dl paprikapulver
  • 1 dl farinsocker
  • 3 msk vitlökspulver
  • 3 msk lökpulver
  • 2 msk oregano
  • 2 msk salt
  •  
  • Moppsås
  • 1,5 dl Äppelcidervinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 dl mörk öl
  • 3 msk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • Valfri rökflis, jag föredrar mesquite

Beskrivning

    Gör så här:
    Börja med att rubba din brisket kvällen innan med rubben.
    Slå in i plastfolie och låt ligga över natten.
    Blötlägg rökflisen
    Gör i ordning din grill eller smoker för low & slowgrillning.
    ca 100-125 grader.
    Lägg på rökflisen och när det börjar ryka lägger du å oxbringan.
    Har du fettkappa på den, så låt den ligga uppåt, detta för att när den smälter kommer dne göra köttet ännu saftigare.
    Moppa ungefär varje timme, och fyll på rökflis när det slutar ryka.
    Kör brisketen till en innertemperatur på 80 grader.
    Klä in i folie och låt ligga tills den når 93-95 grader.
    Skiva upp och njut av en av dom bästa grillade köttbitar du någonsin ätit.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.