Bakad rotselleri med karréskiva
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Bakad rotselleri med karréskiva

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 600 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • ½ tsk peppar
  • 700 g fläskkarréskivor, 4 stycken
  • smör, till stekning
  • salt och peppar, efter smak
  • färsk timjan till garnering (valfritt)
  • Purjosmör
  • 150 g smör
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk citronjuice (valfritt)
  • 30 g purjolökar eller färsk gräslök, finhackad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. rotsellerin ska inte skalas utan skrubbas rent från eventuella jordrester under rinnande vatten.

    Torka rotsellerin ordentligt och skär av rötterna så att sellerin kan stå stadigt med den runda delen uppåt.

    Lägg i en ugnsfast form. Pensla eller ringla olivolja på. Gnid in rejält med flingsalt och nymalen svartpeppar.

    Baka cirka 1–1,5 timmar, tills rotsellerin är mjuk inuti. Ta ut och skär i klyftor.

    Blanda ingredienserna till smöret och tillaga köttet - antingen i stekpanna eller på grillen. Servera rotselleri, smör och kött tillsammans.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.