Aubergineochzucchini – perfekta gratängkompisar. Servera den då gärna med en fräsch grönsallad för att få lite knaprighet som kontrast till det mjuka och gräddiga
Skölj auberginernaoch skär dem i ca ½ cm tjocka skivor på längden. Jag har flera gånger läst receptet på den här gratängenoch tyckt att den verkat ganska god men jag har inte kommit mig för att testlaga den förrän nu
Skiva potatis, kålrot ochzucchini tunt för hand eller med en mandolin. ½ zucchini. I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Jag hittade små söta mini zucchinioch även vackra aubergines, en var vit och såg ut som ett ägg, den andra ljus lila, vit och rund, den tredje var lila och långsmal
GRATÄNG MED CHAMPINJONER OCHAUBERGINE. Skala auberginenoch skär i knappt cm-stora skivor. Helt plötsligt slog inspirationen till och då blev det en gratäng på sånt jag hade hemma
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 1 aubergine. 2 zucchini. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 1 aubergine 2 zucchini 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Ringla olivolja i botten av en ugnssäker form och lägg ett lager aubergine i botten. - av Fröken Lindas MosterEn riktig vardagsfavorit som hos oss görs både med köttfärs och utan
Skiva aubergineochzucchini tunt. Blanda i vitlöken och salta. Jag plussade på lite aubergineochzucchini från originalreceptet, eftersom det såg så lite ut
Tvätta zucchininochauberginen, skär i långa skivor och därefter i skivor. Då lägger du i zucchiniskivornaoch låter dem bli precis så mjuka som du vill ha dem
Tärna sedan zucchininoch lägg den i pannan. Tärna auberginenoch lägg dem i stekpannan. Blanda créme fraiche, matlagningsgrädde, soja och riven ost i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.