En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomatoch fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 1 aubergine. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 1 aubergine 2 zucchini 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Tillsätt tomaterochaubergine. Vänd ner pastan i tomatsåsen. Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor som är ungefär lika tjocka som rigatonin
Shakshuka är en frukosträtt som härstammar från mellanöstern och nordafrika typ, rätt lik den mexikanska frukosträtten huevos rancheros, där man helt enkelt pocherar ägg i en tomatbaserad sås och äter med bröd
Lägg i tomater, kapris, oregano och låt det fortsätta steka på medelvärme, rör om regelbundet. Stek aubergine, lök, vitlök och paprika på medelvärme i oliv oljan i en vid gryta eller stekpanna, låt det steka länge och bli mjukt
Ganska mycket tomat också. Bottna den med aubergineröranoch lägg på sejen skuren i portionsbitar. Bredvid surkålen på Willys som jag var ute efter stod en burk Aubergineröra , Grönsaksröra med aubergine (44%), basilika och olivolja. SEJ MED AUBERGINERÖRA2 port3-4 hg sejfilé eller annan fisksalt1/3 burk auberginerörariven ost eller något fantasifullare till toppning Smörj en eldfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.