13 msk
olivolja 1 gul lök 2 stjälkselleri 1 morot 4 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 1 msk torkad oregano 2 förp färdigkokta linser (à 400 g), t ex gröna 1 dl vitt vin 800 g krossade tomater 1 zucchini 2 aubergine 4 dl crème fraiche 3 dl ost, riven någon msk mjölk salt och peppar 200 g fetaost
1 Tomatsallad4
fina stora tomater 1 knippe dill 2 salladslökar 3 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger salt och pepparSätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, selleri och morot smått. Stek i en gryta på hög värme i olivolja till löken får fin färg. Tillsätt oregano och tomatpuré och stek i 2 minuter. Skölj linserna och lägg dem i grytan. Tillsätt vin och låt det koka i 1 minut. I med krossade tomater och koka sedan på hög värme utan lock i ca 15 minuter. Salta och peppra. Skiva zucchini och aubergine i 1 cm breda skivor. Blanda crème fraiche med riven ost och mjölk till en rinnig sås. Ta en ugnsfast form och smörj med olivolja i botten. Täck med zucchini och aubergine och lägg sedan på en del av såsen. Täck med crème fraiche-blandningen och upprepa sedan allt! Avsluta med att strö över fetaost och gratinera sedan i ugnen i 40 min. Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Blanda med olja och vinäger, salt och peppar. Vänd ned hackad dill innan ni ska äta och servera tomatsalladen med gratängen!
4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Ingredienser Portioner. 4 250 g champinjoner 2 msk smör 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2 sats ratatouille-grönsaker (se länk under steg 3) 400 g färsk gnocchi (potatis) 250 g mozzarella 1/3 sats pesto (se länk under steg 3) 2 msk pumpakärnor 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Som ni kanske vet så är jag uppvuxen i Borlänge så jag tackade glatt ja och pallrade mig dit kvällen innan och sov över hemma hos mamma med visioner om att morgonen därefter bli förklarad profet i min egen hemstad
Grekisk kyckling medfetaost, squash och potatis. Krydda med salt och häll över lite olivolja. Hoppas innerligt att det sprakar loss snart, så man kan börja andas normalt igen Vi har väl medelhavsklimat skulle man kunna säga, så den här rätten kommer väl till sin rätt dagar som dessa Vad serverar ni på bordet denna fredagskväll
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaostoch avocado. För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Jag blandade ihop en dressing på citron och olivolja och blandade allt medfetaost. Precis som auberginen gifter sig zucchinin utmärkt med olivolja och vitlök vilket jag använde när jag grillade dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.