Lägg upp resten av tillbehören och ringla såsen över fisken. Rimmad sej med potatis- och blomkålspuré, confiterat sidfläsk, vinteräpplen och cidersåsDet var resultatet av fredagskvällens halvambitiösa matlagning
Jag betalademed lunch. Han är en utmärkt person på alla sätt och vis men just idag är han bäst för att han kom hit och fixade min diskmaskin, vilken var väldigt nära att döden dö
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
En morgonrutin jag brukar köra stenhårt med så här års när förkylningar ekar runt varje hörn är att svepa i mig denna ”wake me up shot” som innehåller citron, ingefära och äpple
Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Låt gärna smeten stå och dra några timmar eller över natt så blir näringsämnena mer lättillgängliga, men om du har bråttom så funkar det att bara låta den stå och gotta till sig någon timme
Och så ska jag i morgon efter jobbetbege mig ut på kamerajakt. Bland annat ett riktigt gott bröd som jag bakade under novemberlovet till mina lovlediga ynglingar
Men det går så klart bra med vatten med. Det hade ju inte skadat med ett rejält skyfall. 1 pkt jäst4 tsk salt2 msk honung11-12 dl vatten4 msk olivolja4 dl grahamsmjöl4 dl solrosfrön2 liter ekologiskt vetemjölBlanda ihop degen och låt jäsa i 1 1/2 timme. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.