Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek två laxbitar i taget på medelvärme. Det är inte direkt så att inspirationen flödar när jag tänker på laxfilé
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
I den här kombinationen gifter sig både smaker och konsistenser till en magisk förrätt. Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmelad och små skivor päron
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Låt svalna på galler. (Eller varför inte bara vanligt smör, ost, ochgurka. Grillad PakChoi. Det är bland annat en kombinaton av fänkål, anis och kummin - och det är precis vad som ingår i Santa Marias Brödkryddor som ni kan hitta i kryddhyllan i nästan alla affärer
Att de ska odla just PakChoi framgår inte riktigt men jag gissar det kan ha att göra med att Plantagon har uppdrag både i Singapore och Shanghai som håller på att starta så kallad vertikalt växthus
Tillsätt sedan morötterna och stek på medelvärme ett par minuter innan tomathacket tillsätts. Om du som jag inte har kompost så använder en gammal yoghurtburk med lock eller en liten plastpåse med klämma till
Ceviche är ursprungligen en fiskrätt från Peru som görs på färsk fisk som kan varieras (efter utbud eller tycke och smak) och som marineras i en citrussyrlig lag och kryddas med koriander
Låt chutneyn puttra tills päron och lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.