Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffaroch mos. Forma färssmeten till pannbiffar, från fyra till åtta eller fler - helt beroende på hur stora du vill ha dem
Vegetariska Pannbiffarmed Lök, vardagshusmanstema. Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiffmed lök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
Börja med att hacka lökarna smått och stek på i smör i en stekpanna tills allt är mjukt och fint. Innan vi rullar påmed alla julrecept så tänkte jag bjuda på en riktig klassiker, riktig husmanskost, det är ju så himla gott ibland
Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
12 msk grovsenapStrimla lök, vitlök och paprika. 1Skär isterbanden i skivor och blanda med grönsakerna. 1Blanda grädde och senap och smaka av med salt och peppar. 1Lägg pastan i en ugnsform med grönsakerna på toppen och slå grädden över. 1Baka i ugnen i 20 minuter på 175 grader
Jag fick fina omdömen om själva rätten som sådan men tyvärr så missade jag i genomförandet av köttet, de uppskattade inte riktigt konceptet med billig finmat utan tyckte att jag borde ha gott på säkra kort om jag var osäker på om jag skulle lyckas med köttet (vilket jag i och för sig var på grund av tidsbristen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.