Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Alla recept är gluten- och mejerifria. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Allra helst använder jag hemmagjord pesto, men denna gång använde jag köpe-pesto faktiskt. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
Låt svalna och smaka av - underbart gott. Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.