Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vitpizzamedsvamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
Skala två vitlöksklyftor, finhacka och ta fram en sautépanna eller kastrull. Lägg i vitlöken. Lyft försiktigt pizzan till bakplåtspappret och fortsätt kavla lite tills önskad storlek
Att plocka upp några svamparochtomater ur sina burkar och upp på en nygräddad pizza eller till exempel stuva ner i en frasig nybakad baguette med lite krispig sallad är en ren lycka
Smaksätt med salt & vitpeppar. Idag blir det vit sparris i formen av en len och krämig soppa. Häll upp soppan i en soppskål och servera gärna med en matsked stenbitsrom och lite klippt gräslök
Tillsätt krossade tomater, den halva buljongtärningen och vatten. Skiva löken ochvitlöken. Några lata dagar finns kvar av lovet och då passar vi på att baka pizza till hela familjen
Fördela ruccolan över pizzan när den kommer ut ur ugnen och servera med en blandad sallad. Idag blev det som omväxling till den traditionella pizzan en pizza bianca som jag toppade med dressad ruccola när den kom ut ur ugnen
Hemmagjord pizza är bra mycket godare än köpepizza, här toppad med ruccola och krasseblommor. 1,5 dl chunky salsa medium (finns i tacohyllan). 1,5 dl riven ost (gärna med lite smak). 2 st vitlöksklyftor skivade. 6 körsbärstomater, delade. Rör ihop såsen och bred ut den på degen, fördela toppingen och ställ in pizzan i ugnen 250 grader 10 - 15 minuter, strö på lite ruccolasallad och servera. 1,5 dl chunky salsa medium (finns i tacohyllan). 1,5 dl riven ost (gärna med lite smak). 2 st vitlöksklyftor skivade. 6 körsbärstomater, delade
Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.