Vispa äggvitorna till skum. 1äggvitor, stora. 1vaniljglass eller lättvispad grädde1. Smörj och kokosbeströ en form cirka 24 centimeter i diameter, med avtagbar kant
Koka upp grädde, socker och vaniljstång med frön. Garnera med jordgubbar. 50 g vit choklad. 5 dl vispgrädde 2 msk strösocker vaniljstång 50 g vit choklad gelatinblad 1 dl flädersaft Garnera med jordgubbar
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Nu till gårdagens efterrätt som var en vitchokladpannacotta. Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här
Påskig kladdkaka med creme på vit choklad & passionsfruktOBS. Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.