Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Nu till gårdagens efterrätt som var en vitchokladpannacotta. Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här
Påskig kladdkaka med creme på vit choklad & passionsfruktOBS. Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Välj en god vit choklad av bra kvalitet. Toppa med urgröpt passionsfrukt. Använder pistagenötter men om du inte gillar det så går det bra med andra nötter tex hasselnötter
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. )Garnering 2-3 passionsfrukterGör så här Sätt ugnen på 175°. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. 200 g vit choklad. 2 st passionsfrukter
vit. Garnera tårtan medpassionsfrukt och halverade kumquats. Vispa i smöret växelvis med sockret. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie. 4 st passionsfrukter
Vitchokladpannacotta. Koka upp gräddblandningen och hacka den vita chokladen under tiden. Krama ur gelatinbladet och lägg det tillsammans med den hackade chokladen i gräddblandningen och rör om tills allt smält ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.