Kombinationen nougat och hallon är inte tokig alls tycker jag. Den här pannacottan med dubbelnougat och hallongelé är väldans god och också lätt att svänga ihop
Hej på er. Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Sambon har varit dålig i 2 veckor och har typ inte kunnat prata eller ens äta, vissa dagar åt han inget medans vissa dagar åt han bara en gång om dagen och då var de bara yoghurt, gröt eller pasta
Eftersom det är fredag tänkte jag att det passar att ge er receptet på en supergod efterrätt. De enkla dumleflarnen som jag tipsade om passar perfekt till den här efterrätten som vi åt på nyårsafton
Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare
Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna
Här kommer några förslag på macaronsfyllningar som jag hittat när jag varit ute på mina bloggrundor, så nu blir det till att börja baka lite macarons så att jag kan få testa några av dessa smarriga fyllningar
Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Jag har bakat dem flera gånger och mina livs första kan jag skratta ihäl mig åt
Tyvärr finns det ju ingen efterrätt som heter vaniljsås med vaniljsås så när vi hade gäster för några helger sedan gjorde jag en skånsk äpplekaka med vaniljsås, och jag måste faktiskt säga att båda blev otroligt goda (och otroligt söta)
Deg. Lägg socker, mjöl, tärnat smör, vatten och ägget i matberedare och kör till en smulig deg. Forma degen till en boll och platta ut den lite mellan plastfolie