Efterrätt

Efterrätt

Dubbelnougatpannacotta med hallongelé

Dubbelnougatpannacotta med hallongelé

Kombinationen nougat och hallon är inte tokig alls tycker jag. Den här pannacottan med dubbelnougat och hallongelé är väldans god och också lätt att svänga ihop
Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Hej på er. Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Rabarber- och jordgubbsdessert

Rabarber- och jordgubbsdessert

Sockerkaksbotten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bak-pulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt citronskal och saft
Recept: Gräddig guldnougat glass

Recept: Gräddig guldnougat glass

Sambon har varit dålig i 2 veckor och har typ inte kunnat prata eller ens äta, vissa dagar åt han inget medans vissa dagar åt han bara en gång om dagen och då var de bara yoghurt, gröt eller pasta
Vitchokladmousse med passionsfrukt

Vitchokladmousse med passionsfrukt

Eftersom det är fredag tänkte jag att det passar att ge er receptet på en supergod efterrätt. De enkla dumleflarnen som jag tipsade om passar perfekt till den här efterrätten som vi åt på nyårsafton
Citron x 3

Citron x 3

Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare
Saftig päronkaka

Saftig päronkaka

Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna
Tarte tatin med ananas

Tarte tatin med ananas

Mördeg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor
Citronkräm med havrecrunch

Citronkräm med havrecrunch

Jag är inte så jättebra på desserter och det kanske beror på att jag sällan har sötsug. Jag gillar syrliga eller chokladiga desserter bäst

Macaronsfyllningar

Här kommer några förslag på macaronsfyllningar som jag hittat när jag varit ute på mina bloggrundor, så nu blir det till att börja baka lite macarons så att jag kan få testa några av dessa smarriga fyllningar
Hur jag gör macarons, steg för steg.

Hur jag gör macarons, steg för steg.

Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Jag har bakat dem flera gånger och mina livs första kan jag skratta ihäl mig åt
Blåbärsbakelse

Blåbärsbakelse

Bavaroise. Bryn honungen i en kastrull • Rör ihop ägguloroch 115 g grädde och häll blandningen i honungskastrullen
Vaniljsås

Vaniljsås

Tyvärr finns det ju ingen efterrätt som heter vaniljsås med vaniljsås så när vi hade gäster för några helger sedan gjorde jag en skånsk äpplekaka med vaniljsås, och jag måste faktiskt säga att båda blev otroligt goda (och otroligt söta)
Gudomligt god Äpplekaka

Gudomligt god Äpplekaka

För 6 personer. Ingredienser. 5-6 Äpplen (syrliga)KanelLjus SirapSmör att steka iSmuldegen. 2 dl socker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 äggAtt ringla över
Italiensk citronpaj

Italiensk citronpaj

Blanda samman mjöl och smör med fingertopparna. Tillsätt övriga degingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg
Fransk citronpaj

Fransk citronpaj

Deg. Lägg socker, mjöl, tärnat smör, vatten och ägget i matberedare och kör till en smulig deg. Forma degen till en boll och platta ut den lite mellan plastfolie
Lyxig Vaniljkräm

Lyxig Vaniljkräm

När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Smöra och mjöla kakformarna. Ställ ut dem på en plåt. Blanda mjöl, socker, mandel, bittermandelolja och smör i en matberedare