Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Blanda olivolja, pressad vitlökoch finhackad persilja i en skål. Gratinerade musslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökoch toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta mussloroch breasola
Hacka löken ochvitlök. Tillsätt tillsist hackad persilja. Vinkoktamusslormed fänkål. Till musslor är det gott med bröd och i fredags bakade jag ett glutenfritt focacciabröd toppat med en massa godsaker
Vänd ner dem ochpersiljan i grytan och servera direkt med ett gott bröd. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Lägg musslorna i djupa tallrikar, häll över baconspadet och strö över persilja. Lägg i musslornaoch låt koka under lock i ett par minuter tills musslorna öppnat sig
), vitlök, lök, persiljaoch grädde. Hacka löken ochvitlöken fint, fräs i lite olja i en stor gryta. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslor i stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät medpersilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Finhacka under tiden vitlökenoch den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad
Jag lagade pasta med champinjoner, vitlökochpersiljaoch serverade kycklingben till den. Fräs vitlökenoch champinjonerna i smör och krydda med salt och pepparn
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persiljaochvitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.