Oxfond med rödvin, konc (Bong). Till detta ville vi ha en härlig sås och jag googlade fram en portvinssås från allt om mats hemsida som fick stå och puttra och smarra till sig
Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). 1ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs. 18 medelstora mandelpotatisar. 1Viltstek1-1,5 kg dovhjort 2 msk smör 2 dl buljong (1 tärning + vatten) 10 kryddpepparkorn 5 lagerblad 5 krossade enbär 2 dl ljus sirap. 1Sås2 msk smör 3 msk mjöl 2 dl grädde ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs 1 tsk soja 1 tsk salt 1 tsk peppar all steksky. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka. Koka haricotsverts med 1 tsk salt i 4 minuter
I med lite smör det sista så att den blir blank och fin. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Smaka eventuellt av med salt. 1. Koka portvin, rött vin, vatten och kalvfond tills ca 4 dl återstår. 2. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.