Helg

Helg

Räklåda

Räklåda

Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör
Sparrispaj

Sparrispaj

En god sparrispaj med vitlök och purjolök. Paj är stor en favoriträtt som går hem hos de flesta, funkar att serveras med bara en sallad eller som ett tillbehör till maten
Snabb fiskgratäng

Snabb fiskgratäng

Lättlagad vardagslyx. Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess
Gratinerade tomater

Gratinerade tomater

Gratinerade tomater är ett perfekt tillbehör till en liten köttbit, kan gott ersätta de mer traditionella tillbehören såsom pasta och potatis när man serverar flera rätter, det som på italienska benämns som contorni, kort och gott ett tillbehör
Lammytterfilé i ugn

Lammytterfilé i ugn

600 gram lammytterfilé. 2 msk olivolja. 0,5 klyfta vitlök. 1 msk rödvinsvinäger. 2 krm torkad timjan. 1 krm torkad rosmarin
Fish Taco med ungsbakad röding och coleslaw

Fish Taco med ungsbakad röding och coleslaw

Röding. Det kanske låter fancy, men faktum är att rödingen oftast är billigare i Milanos supermercati, än laxen - och eftersom den är minst lika god, så är det ju nice att kunna vara ekonomisk lite då och då
Pepparrotsfisk i ugn

Pepparrotsfisk i ugn

Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rullader med lövbiff

Rullader med lövbiff

550 gram lövbiff. 13 msk olivolja, margarin eller smör att steka i. 11 krm salt. 11 krm svartpeppar. 112 tandpetare (valfritt)
Pannkaksrulle - Hemmets Journal

Pannkaksrulle - Hemmets Journal

125 g smör. 12. 5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 14 st ägg. 1500 g köttfärs. 11 msk smör. 11 st gul lök. 1250 g champinjoner
Viltstek med portvinssås

Viltstek med portvinssås

1. Sätt ugnen på 80 grader. Bind upp steken om den inte är nätad. 2. Koka upp vin, portvin, soja, vatten, stjärnanis, pepparkorn, vitlök, lök och timjan i en ugnssäker gryta