Den här rätten åt vi faktiskt förra helgen, otroligt gott. Köttet smalt nästan i munnen och kombinationen av kalv med timjansmak och så den otroligt goda Ostronskivlingen till *åååhhhh*
Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken
800 g viltstek. Skär ett litet hål i mitten på steken. Lägg plommonen och örterna i en bunke, krydda med fond, salt och peppar och tryck in dem i steken
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis och selleri, gärna på matberedarens skärskiva. Koka upp grädde och mjölk i en gryta med släpplätt-beläggning
TIMJANKRYDDAD LEVERGRYTA. Oftast blir det väl att man steker levern i skivor, och visst är det gott. Om man vill pröva något annat sätt är en gryträtt ingen dum idé
1. Sätt ugnen på 80 grader. Bind upp steken om den inte är nätad. 2. Koka upp vin, portvin, soja, vatten, stjärnanis, pepparkorn, vitlök, lök och timjan i en ugnssäker gryta
Skala och skär potatis och rotfrukter i tunna skivor. Koka upp mjölk med kryddor och vitlök. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 5 minuter tills de börjar bli mjuka
Timjankryddad köttgryta på fläskytterfilé (ca 3 port). En kylig dag som denna passar det utmärkt med en köttgryta och i dag blev det utifrån det som fanns hemma
Börja med att bereda såsen. Smält margarin och vispa sedan ner smöret för att undvika klumpar. Häll ner samtliga ingredienser och låt koka upp tills den är lagom tjock
Recept. Anna Stefansson. fre, 2013-09-20 21. 41. 80min. (0). Skölj vingarna med kallt vatten. Skala potatisenLägg potatisen och kycklingvingarna i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.