Vi har gjort om receptet från 8 personer till 4 Personer600 g hel oxfilésteksnöresalt, pepparsmörPortvinssås1 schalottenlöksmör1/4 dl balsamvinäger1 1/2 dl portvin1/4 dl konc oxfond med rödvin (Bong)1/2 dl vatten1 tsk tomatpurétimjan1 1/2 msk svartvinbärsgelé eller äppelmos1 tsk Maizzena majsstärkelsesmörGrönsaker150 k sockerärter2 salladslökarsmörGör så här
Portvinssås4 st apelsiner1 st citron4 dl portvin1 msk Colmans senapspulver1 tsk senapsfrön3 cm ingefära1 st färsk chili6 msk svartvinbärsgelé1 tsk maizenaTvätta apelsinerna och citronen väl
Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. Huvudrätten var alltså vår rätt detta nyår. Det blev Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås
Den smakrika söta glazen och portvinssåsen passar perfekt till lammkött. Lammentrecot med portvinssås 2 port400 g lammentrecotsalt och svartpepparglaze
Portvinssås. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan, låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga
Ugn 225 grader. Salta och peppra filéerna runtom. Stek dem gyllene runtom i en stekpanna. Lägg över dem i en eldfast form med skinnsidan upp och fortsätt att steka 12-15 minuter i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.