Lägg köttet i en liten bunke eller påse, så att lagen täcker köttet. Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader. Efter ca 10-12 timmar ska steken tas ut (när termometern står på 60-70 grader beroende på hur rosa du vill ha köttet. 1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort)
Bolognese påviltkött. Ja, så är det ju då som bekant alla hjärtans dag i morgon (eller idag beroende på när du läser detta) och kanske behövs det lite inspiration till en god middag att bjuda på någon du hjärtar
på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar
Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev. Tärna potatis (små nypotatis går utmärkt och kan då använda hela skiva morötter och purjolök)
Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev
Smält smöret i en kastrull och häll på grädde och smaksätt med kryddorna efter smak. Häll på den varma grädden över potatisen och rotfrukterna och vispa med en elvisp till önskad konsistens
Bryn sadeln med lite av marinaden, lyft ur sadeln och tillsätt resten av marinaden samt viltfonden. Skånsk äppelhare med harsyra och kompott på AllmogepotatisPortioner
Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakagan har stelnat. Eller all smet slås i en stor stekpannaGrädda på medelhög värme i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.