Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning påvispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev. 1 dl vispgrädde. 2 stora salta sillar el 3 små 4 stora färska sillar 4 potatis 3 morötter 1 purjolök 8 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2-3 msk fiskfond elller fiskbuljong Persilja 2 msk smör Redning 1 äggula 1 dl vispgrädde
Tänk på att inte steka allt på en gång, utan i flera omgångar, så inte stekpannan blir kall. 11 knippe hackad persiljaSå här gör du 2 timmar Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna på hög värme
Vispa ut mjölet i en skål med lite av vattnet. Kalops är ju en riktigt klassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag min kalopspå grytbitar av fläskkött
Häll av fettet och vispa ur stekpannan med 1 dl av vattnet, häll skyn och resten av vattnet över köttet i grytan. Koka under lock på svag värme ca 1 timme och 15 minuter, tills köttet är mört
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.