gourmetmorsan

gourmetmorsan

  • 66 Recept
Lyxiga Wallenbergare

Lyxiga Wallenbergare

Be om hjälp i köttdisken att mala kalvköttet eller mal det själv på fina skivan i köttkvarnen, helst 3 gånger
Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram falukorv , (11% fett) 2 msk senap 2 msk ketchup 40 gram ost , (17%) riven 200 gram gul lök(ar) , i klyftor 2 st äpplen , i klyftor 200 gram tomater , i klyftor 1 kg potatis 1 msk margarin 1,5 dl mellanmjölk , eventuellt mer 1 st salt 1 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kalvstek med hasselbackspotatis

Kalvstek med hasselbackspotatis

Kalvstek. Bind köttet och lägg i smör i en stor gryta. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn köttet runt om
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Matjessill med äggsallad & brynt smör

Matjessill med äggsallad & brynt smör

Skär sillen i bitar och lägg dem på ett serveringsfat. 
. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Fördela löken över sillen
Långbakad fläsksida med cider

Långbakad fläsksida med cider

Sätt ugnen på 150 grader. Skåra fläsksvålen i rutmönster (eller be om hjälp i köttdisken). Gnid in köttet med saltet
Jennies klassiska råbiff

Jennies klassiska råbiff

Blanda köttet med hälften av dijonsenapen, finhackad rödlök, hackad kapris och hackad cornichorn. Blanda även ned salt, peppar och 2 msk olivolja

Kycklinglever anglais - med bacon & kapris

1. Skala palsternackorna och dela dem på längden om de är tjocka. Skölj och dela potatisen på längden. Placera på ugnsfast form, slå över rapsolja och stek i ugn på 200 grader, ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka