Fräs baconhacket i smör och olja så det får färg, tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och låt det fräsa på svag värme ca 5 minuter Höj värmen på plattan och slå i färsen, låt den bli brynt.
Tillsätt fond, vinäger, tomatkross, ajvar och oregano och låt det hela småputtra minst 1 timme Smaka av med salt och peppar, skvätt i lite vodka.
Lägg köttet i en liten bunke eller påse, så att lagen täcker köttet. Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader. Efter ca 10-12 timmar ska steken tas ut (när termometern står på 60-70 grader beroende på hur rosa du vill ha köttet. 1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort)
Idag har jag skapat den bästa Bolognesen i mannaminne som blev kvällens middag. -) Frågan är om jag någonsin kommer göra köttfärssås på vanligt vis i fortsättningen
G. o. d. m. r. g. n. A. l. a. i. s. å. b. f. ö. ä. e. v. t. p. K. k. j. u. U. V. ,. h. I. E. c. y. D. Ä. M. P. x. -. B. T. q. &. (. ). 1. 0. N. J. S. Å. R. 6. 2. . 3. 5. é. H. L. w. F. d l
Insikten denna gång bestod i att jag som har en förkärlek till den fantastiska styckdetaljen högrev fick för mig att göra Bolognesepå just denna detalj
Smält smöret i en kastrull och häll på grädde och smaksätt med kryddorna efter smak. Häll på den varma grädden över potatisen och rotfrukterna och vispa med en elvisp till önskad konsistens
Jag blev ärligt talat tvärsur, och bestämde mig på stående för för att laga vegetarisk lasagne, och att fylla den med en linssås kryddad som en bolognese
Det blev inget mindre än en fantastiskt god bolognese. Lördag och jag har faktiskt bara varit hemma om man inte räknar en promenad och en shoppingrunda på Citygross såklart
Därför passade jag på att laga favoriträtten Pasta Bolognese. Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.