Bolognese på vilt
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bolognese på viltkött
  • 500 g viltfärs, vi använde oss av vildsvinsfärs
  • 100 g 100 bacon, hackat
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter, slantade
  • 2 stjälkselleri, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 dl ajvar relish
  • oregano
  • salt och svartpeppar
  • 1 skvätt vodka
  • Fräs baconhacket i smör och olja så det får färg, tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och låt det fräsa på svag värme ca 5 minuter Höj värmen på plattan och slå i färsen, låt den bli brynt.
  • Tillsätt fond, vinäger, tomatkross, ajvar och oregano och låt det hela småputtra minst 1 timme Smaka av med salt och peppar, skvätt i lite vodka.
  • Servera till nykokt pasta och riven parmesanost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.