Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. När jag dels fått en älgstek och dels plockat trattkantareller så var det ju till att göra något av det
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. 4 portioner Ingredienser 1 kg älgstek • salt och nymalen pepparsmör till stekning • 1 st morot • 1 st gul lök0. 1 kg älgstek
älgstek, putsad. Älgstek1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär små hål i köttet och fyll med det gula av skalet från citronen, spansk peppar, timjan och rosmarin
Klipp upp och ta bort nätet om älgsteken har nät. 1 st (1-3 kg) älgstek. 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar. 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpepparTa fram en ugnsform som är ungefär lika stor som älgsteken. 1 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar Salta och peppra
Salta och peppra älgsteken. Älskar när middagen sköter sig själv. Imorse stekte jag en bit ytterfilé av älg, slängde ner den i crockpoten och tog med barnen på en (enlig dem alldeles för lång) skogpromenad (i den skog älgen tidigare hade sprungit)
et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.