Katarina

Katarina

  • 77 Recept
Rostasfilé med grönpepparsås

Rostasfilé med grönpepparsås

Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Stek köttet i varm stekpanna med matfett, ca 3 minuter sida
Rödbetsgratäng

Rödbetsgratäng

Nu är det en härlig tid för rotsaker, i helgen fick ni recept på kålrotsgratäng och nu ska ni få receptet på en rödbetsgratäng
Oxjärpar

Oxjärpar

4 pers. 8 skivor lövbiff. fyllning. 1/2 bit kvibille ädelost 26%. 8 skivor prästost. 1 msk fryst persilja. 1 vitlök
Portergryta

Portergryta

En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute. Till grytan serverades ugnsrostade rotfrukter
Korvsoppa

Korvsoppa

Blev enkel men god Korvsoppa idag. Barnen sa att det var det godaste dom ätit. Framförallt är den billig att göra
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Västerbottenbiffar

Västerbottenbiffar

Västerbottenbiffar. Godmorgon onsdag. Idag sägs det att min älskade sol ska göra ett litet återtåg efter två ganska mulna och lite regninga dagar, så nu håller jag alla tummar jag bara har för att det blir så
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

800 g lövbiff. 1smör att steka i. 14 msk tomatpuré. 13 dl vatten
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

Halvtina köttet om det är fryst. Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar. Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan