Vilt

Vilt

  • 3 Recept
Älgstek med trattkantareller

Älgstek med trattkantareller

Höst. Riktigt höstruskigt är det idag. Det är liksom blött i hela luften. Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

Halvtina köttet om det är fryst. Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar. Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Däremot äter vi gärna vilt och även det som växer i skog och mark. 2 tsk viltkrydda av valfritt slag - min innehöll rosmarin, rönnbär, lagerblad, svamp, lök, persilja och peppar och kommer från Hemmagastronomi i Luleå. 2 tsk viltkrydda av valfritt slag - min innehöll rosmarin, rönnbär, lagerblad, svamp, lök, persilja och peppar och kommer från Hemmagastronomi i Luleå