Enklare att göra än vanlig lasagne och minstlika god. 4 portioner. 1 hackad gul lök 2 pressade vitlöksklyftor 1 msk olivolja 70 g babyspenat 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 500 g passerade tomater 9 lasagneplattor 1 tunt hyvlad zucchini 250 g keso 3. - Läs hela inlägget här 4 portioner. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 msk olivolja. 1 tunt hyvlad zucchini
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckansvegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är intealltidminmatbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp iveckans låda
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är iprincip det enda jag har använt det tilli många år men nu har jag börjat använda det alltmer imatlagning och dressingar och det är väldigt gott
Det är ett klassiskt recept på gröt, som en gång sägs ha skapats av Vera Niemi på Pajala Sjukhem. Många äldre blir ju förstoppade - bl a p g a att de inte rör sig så mycket - och hon tyckte det var bättre att komma tillrätta med de tröga magarna med hjälp av en god och nyttig gröt i stället för med en massa laxermedel
Det här blev så gott så till och med den vegoskeptiske maken jublade och tog två portioner. För en man som är uppvuxen på nötkreatursgård med en far som är jägare är det ett väldigt bra betyg
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigtkrämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
Sistarenoveringsveckan börjar nu. Men denna vecka blir det mer möbelihopsättande än renovering. Så efter denna veckan kommer vi vara möbelihopsättarproffs
Vilkenhärlig helg. I lördags hade viinflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor
Men innan dess är det såklart dags för ännu ett vegetariskt recept och denna gång blir det piroger gjorda på glutenfri smördeg och en krämigsötpotatisfyllning
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igångveckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Nu har jag börjat smälta helgens fantastiskafestligheter, ett minne för livet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.